Over Ab

Naam: Ab Johan van Maurik – roepnaam: Ab – bijnaam: Snelle Appie

Leeftijd: Ab is geboren op 12-7-1932 en is 86 jaar geworden.

Woonplaats: hij is geboren in Benden Leeuwen en heeft daar zijn hele leven in gewoond. Er is dan ook niks mooiers dan Beneden Leeuwen volgens Ab. Ab woonde aan de Waalbandijk en was zeer verknocht aan zijn uitzicht (zie de foto hierboven).

Relatie: hij is laat getrouwd met Gijsje, hij was 33 (eerst flink rond gekeken). Ab en Gijsje hadden een fantastische relatie. Ze vulden elkaar aan, Ab was bijvoorbeeld chaotisch en creatief en Gijsje ordelijk en realist. Ze hielden heel veel van elkaar. Iedereen die er kwam ervoer het als een warm en liefdevol.

Gezin: Ab en Gijsje kregen 3 kinderen, 2 dochters en een zoon. De hele familie is familiegezind en zijn allemaal lekker bij elkaar in Beneden Leeuwen blijven wonen.

Geloof: katholiek opgevoed en met de jaren werd het fanatisme minder. Op een gegeven moment ging hij niet meer naar de kerk. De laatste jaren begonnen Ab en Gijsje weer te bidden voor het eten.

School: hij heeft alleen de basisschool afgerond. Hij was geen studiebol en wilde graag met zijn handen werken.

Werk: hij heeft gewerkt op de steenoven vanaf zijn veertiende, dat was toen in die tijd. Toen hij 51 was heeft hij vanwege een versleten rug niet meer gewerkt.